Интимност съществува не само когато двама души са заедно в леглото. С малко фантазия дори два часа полет разстояние може да не бъдат пречка за близостта

Когатo съм влюбена, животът е перфектен, ако сме непрекъснато заедно. Да се събуждаме прегърнати, да усещаш дъха на другия до себе си… За съжаление такъв живот рядко е възможен. Човек все трябва да стане от леглото, дори и за да нахрани котката. И един ден някой от двама ни трябВа да замине някъде – важна среща в друг град. командировка, нова работа на два часа път със самолет. Отново леглото ти изстива, а с всеки километър липсата се усеща по-остро. Така го чувствам не само аз.

За много мои приятелки връзката от разстояние е всекидневие. Изразът „Връзка от разстояние”, колкото и да е правилен, е малко безсмислен, защото самата дума „връзка” означава да си изключително близо до някого. Първите часове след отпътуването се чувствам изоставена, изгубена, осиротяла. Този живот от дистанция може да функционира единствено ако между срещите съществува и друг живот, освен очакването. В такива моменти преоткривам факта, че да си сам също може да е хубаво.

Изведнъж компромисите стават излишни. Мога да правя любимото си кафе с канела, без някой да бърчи нос. Мога да слушам Майкъл Бубле вместо Rolling Stones и да гледам любимите си сериали – все неща, които той мрази. Сексът също си е само мой – едно еротично его-преживяване. Не че не бих мастурбирала и пред него. но тогава го правя дискретно – под душа или когато остана по-дълго в леглото сутрин. Когато съм сама, мога да го правя посред бял ден на дивана, зад бюрото, където ми хрумне и при това си гледам лесбо порно на айпада, без да намалявам звука.

Ако все пак ме тегли да сме двама, благодарение на модерната техника можем и да си поиграем заедно. Телефонният секс е изключителен вербален възбудител. Когато сме в леглото прошепнатите думи често се губят в стонове, защото мъжете са по-скоро любители на действието, а не на приказките, но от другата страна на телефона той няма избор, освен да ме изслушва до последно. И докато си говорим, можем да си пращаме еротични снимки на мейла, или пък единият може да рисува картинки, а другият да отгатва фантазиите му. Ако много ни засърби, срещаме се в някой чат или се правим, че Medusa73 и Justin_ Bieberbau тъкмо са се запознали. А благодарение на уебкамерата днес е възможен дори стриптийз или соло секс пред нея. Най-новата ни игра е с вибратор, чиято интензивност любимият може да контролира през интернет. Така докато той си стои във Варшава, ме задоволява у дома.

Всичко това не е някаква спасителна програма, а просто вариант на любимия ни сексуален живот плътно един до друг. Раздялата води до друг тип близост. Когато не можеш да докоснеш другия или да посегнеш към общи ритуали, човек трябва да потърси нови начини за връзка и да слуша по-добре. Понякога е по-лесно първо да опишеш желанията и фантазиите си в имейл или по телефона, за да ги изживееш по-късно на живо. Разбира се. че партньорът ти липсва, че ти е мъчно и усещаш познатото свиване в стомаха. Но големият аргумент на връзката от разстояние е в това. че няма как да се срещнеш отново с другия, ако не си се разделял с него. Както сексът за одобряване, и той може да е адски горещ. Може би ще ми донесе орхидеи от командировката си. А аз ще му отВоря и ще съм облечена единствено с любимия му парфюм. Само като си представя всичко това. ми се иска да си купя самолетен билет.

Източник: списание Joy

Коментари: