Те са толкова много и различни, че е страшно трудно да си избереш само една! Особено ако за първи път се сблъскваш с джаджите, които имат за цел да ти доставят удоволствие. И докато за някои е ясно от пръв поглед как се използват, други изглеждат толкова че могат да объркат и експерт в тази област.

Добре, че беше „заекът” Джак от „Сексът и градът”, та жените да заговорят свободно за секс играчките си! Вибраторът на Шарлот предизвика истинска революция в отношението на дамите към интимните аксесоари, предназначени да доставят удоволствие. В последните няколко години пък бяха изобретени толкова много нови играчки, че свят да ти се завие. Проблемът идва, когато тръгнеш да си избираш някоя, особено ако си начинаеща в това отношение. Как да разбереш коя точно е твоята?

Опознай тялото си
Независимо дали смяташ да я използваш в соло сесии, или искаш да разнообразиш нещата с половинката ти, е необходимо първо да си наясно какво усещане търсиш от една секс играчка. Отдели си половин-един час, отпусни се и започни да изследваш тялото си, за да разбереш какви докосвания и на кои места ти харесват. Така ще можеш по-лесно да се ориентираш измежду различните видове стимулация, които различните играчки предлагат.

Не забравяй овлажнителя!
Това е най-важната секс играчка, без нея няма да ти е особено комфортно. Избери такъв на водна основа, тъй като само те са съвместими с латекса на презерватива (бебешкото олио например може да повреди повърхността му и да стане беля). На пазара има богат избор от цветове, аромати и дори вкусове. А ако искаш да разнообразиш усещането по време на секс, си вземи такъв със затоплящ или пък с изстудяващ ефект.

Вибратори
Огромният избор на размери, форми, функции, цветове и материали може много лесно да те обърка, особено ако не си наясно какво точно искаш. Ако ти е по-лесно да достигнеш оргазъм с клиторна стимулация, опитай клиторен вибратор или така нареченото яйце. То е малко устройство с елипсообразна форма и е предназначено да стимулира клитора, както докато правиш секс с партньора си, така и докато се самозадоволяваш. Има и такива с дистанционно управление, които да се използват от по-палавите двойки – например докато сте на вечеря с приятели навън, твоят човек управлява яйцето с дистанционното под масата, а ти вътрешно се гърчиш от удоволствие, докато външно се опитваш да не се издадеш.

Ако искаш играчка с проникване, си вземи класически вибратор – изборът на форма, текстура, размер и т.н. си е изцяло според твоите предпочитания. Ако пък търсиш нещо по-интензивно като усещане, се спри на някой комбиниран вибратор, който стимулира едновременно няколко горещи точки – клитора и G-точката или клитора и ануса. Има и такива, които стимулират и трите едновременно, стига да си падаш по такива неща. Обикновено комбинираните вибратори са съставени от две части – основното тяло, което имитира пениса, и по-малко, направено от мек силикон и често във формата на някое животинче – бобър, заек, катеричка, с дълги уши, които вибрират около клитора.

Дилда
За разлика от вибраторите дилдата не правят абсолютно нищо – те не вибрират и не мърдат, освен ако ти сама не ги движиш. Дилдото е твоята играчка ако търсиш нещо максимално реалистично като изживяване – осигурява ти интензивно проникване и ако го насочиш правилно, можеш да се насладиш и на стимулация на G-точката. Най-предпочитани са тези с релеф, имитиращ този на пениса – с изпъкнали венички, но има и дилда за доста напреднали – със силиконови шипове, различни релефи, стъклени, метални, с две главички и т.н.

Топчета Бен-Уа
Ако си чела бестселъра „50 нюанса сиво”, а ние сме сигурни, че си, значи си запозната с въпросните джаджи. Известни са още като „топчета на гейшите” и представляват малки метални топки с определена тежест, които са свързани с тънка връв. Поставят се вътре във вагината и всеки път, когато се раздвижиш, те мърдат в унисон с движенията ти и създават вибрации, които могат да те разтреперят. Освен това те тренират вагиналните ти мускули, което пък е предпоставка за по-интензивни оргазми.

Анални стимуланти
Щом веднъж преодолееш страха и притеснението си от стимулацията на тази зона, ще откриеш, че от нея можеш да извлечеш огромно удоволствие. Най-лесният начин да започнеш, е с така наречените анални броеници – свързани едно с друго топчета, подредени от най-малко (като за начинаещи) към най-голямо (за по-напреднали). След като свикнеш с аналните броеници, можеш да пробваш анални разширители или анални дилда – те също са с различни размери и форми. Каквото и да решиш да използваш, не забравяй лубриканта!

Секс играчки за двойки
Кой е казал, че само ти можеш да се забавляваш със секс играчките? Какво по-хубаво от това и твоят човек да се присъедини към теб и да им се наслади! От няколко години на пазара се предлагат различни джаджи, които могат да се ползват едновременно от двойката. Най-популярни в момента са вибраторите за двойки, които осигуряват едновременно стимулация на G-точката и клитора. Единият им край се пъха във вагината, но тъй като е достатъчно тънък и дискретен, оставя достатъчно място за пениса на партньора. Другият край пък стимулира клитора ти. Ако това ти се струва прекалено авантюристично, с половинката ти може да пробвате виброринг – мек силиконов пръстен за пенис, към който е прикрепен миниатюрен клиторен вибратор. Така докато го носи по време на секс той ще усеща вибрациите, а ти – неговото проникване, съчетано с трептенето на играчката.

Източник: списание Блясък

Коментари: